Dana Peak Park Fire 2015

Dana Peak Park Fire 2015

Oktober 23, 2015 0 Von admin

Έτσι, το αγαπημένο μου μέρος για πεζοπορία πήρε φωτιά τη Δευτέρα (19 Οκτωβρίου). Έκαψε γύρω στα 50 στρέμματα περίπου.

Όταν ξύπνησα από το συναγερμό μου, συνειδητοποίησα ότι η φωτιά στο Dana Peak Park είχε πάρει αρκετά μεγάλη έκταση που είχε κληθεί η ομάδα West Side Strike και επομένως τα παιδιά μας από το Central Bell County Fire and Rescue ήταν εκεί έξω και προφανώς είχαν πάει εκεί για Για λίγο.

Έστειλα ένα γρήγορο μήνυμα σε έναν από τους καπετάνιους ρωτώντας αν θα ήταν εκεί έξω για λίγο. Είπε ναι και θα μπορούσα να φέρω καφέ. Αφού κατέβηκαν τα παιδιά στο σχολείο, πήρα το δρόμο για τον σταθμό για να μιλήσω με τον Αρχηγό, ώστε να καταλάβω ποιο θα ήταν το σχέδιο επίθεσης μου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, δύο από τις θέσεις μου στην πυροσβεστική είναι Βοηθητικός Πρόεδρος και Φωτογράφος. Επομένως, είναι δουλειά μου να φροντίζω να τους φροντίζω σε πολύωρες κλήσεις ΚΑΙ να λαμβάνω μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες τους να κάνουν τη δουλειά τους =).

Όταν έφτασα στο σταθμό, αποφασίσαμε να οδηγήσω εκεί έξω με ένα από τα SUV του τμήματος με έναν από τους πυροσβέστες που επέστρεφαν, ώστε να μπορώ να τρέχω τους πυροσβέστες πέρα ​​δώθε από τη φωτιά και έτσι να μπορώ να παρέχω απεξάρτηση όπως απαιτείται.

Πυρκαγιά στο πάρκο Dana Peak

Εμφανίστηκα με περίπου 20 ντουζίνες ντόνατς και κυριολεκτικά έφυγαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από όλα τα διαφορετικά τμήματα που ήταν εκεί σε εκείνο το σημείο. Καθώς σηκώσαμε, ο Αρχηγός ήρθε από το ραδιόφωνο ρωτώντας αν ήμασταν εκεί επειδή επρόκειτο να κάνουν μια πτώση από ένα από τα δεξαμενόπλοια και μου είπε να βεβαιωθώ και να βγάλω φωτογραφίες.

Έτσι βγήκα από το SUV για να βρω ένα καλό σημείο για να στήσω. Δοκίμασα μερικές τοποθεσίες, αλλά φοβήθηκα ότι η γραμμή των δέντρων θα ήταν εμπόδιο. Τελικά βρήκα ένα σημείο σε ένα από τα φορτηγά πινέλων της Killeen FD (νομίζω ότι ήταν ένα φορτηγό βούρτσας lol). Ευχαριστώ πολύ αυτά τα παιδιά που με κάλεσαν μαζί τους!

Παρακάτω είναι η εικόνα που προκύπτει! Δείτε πόσο κοντά ήμασταν!

Το Air Tanker ρίχνει επιβραδυντικό φωτιάς σε φωτιά στο Dana Peak Park.

Στην πραγματικότητα, ήμασταν τόσο κοντά που μερικοί από τους άντρες μας που ήταν πιο κάτω στο δρόμο νόμιζαν σίγουρα ότι εμείς (εγώ και τα άλλα παιδιά στο φορτηγό KFD) θα χτυπούσαμε με αυτό. Αλλά ήμασταν απολύτως ασφαλείς. Είναι αστείο πώς οι γωνίες μπορούν να κάνουν τα πράγματα να φαίνονται σαν κάτι που δεν είναι. Από τη γωνία τους, φαινόταν ότι το τάνκερ πέταξε κατευθείαν από πάνω μας.

Ούτως ή άλλως, καθ‘ όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπήρχαν και ελικόπτερα που έριχναν νερό πάνω από περιοχές της πυρκαγιάς. Ήταν επίσης πολύ ωραίο να το παρακολουθήσετε. Στην πραγματικότητα, ήταν ακριβώς πριν τραβήξω την παρακάτω φωτογραφία που ο συντάκτης μου τηλεφώνησε και ρώτησε αν τυχαία ήμουν έξω στη φωτιά και αν ναι, θα με πείραζε να το «καλύψω». Φυσικά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαι εδώ έξω ούτως ή άλλως, μπορεί κάλλιστα να πληρωθώ για να κάνω μια ιστορία για αυτό ;).

Dana Peak Park Fire 2015

Και ενώ αυτές οι φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές, μου αρέσει πολύ όταν με άφησαν να πάω ακριβώς στη μέση της μαζί τους =)

Dana Peak Park Fire του 2015

Είναι αστείο γιατί ένας από αυτούς είπε, «καταλαβαίνετε ότι είστε το μόνο μέσο που υπάρχει εδώ έξω σε αυτό, όλα τα άλλα είναι στημένα μακριά από την περιοχή; Ξέρεις ότι θα ζηλέψουν». Μετά γέλασε. Ποτέ δεν το σκέφτηκα πραγματικά. Συχνά ξεχνάω ότι όσο είμαι εκεί έξω ότι είμαι και δημοσιογράφος και έχω «εσωτερικές» διασυνδέσεις και μπορώ να πάω όπου τα άλλα μέσα δεν μπορούν. Υποθέτω ότι κυρίως επειδή όταν καίγομαι ή σκηνές ατυχήματος στο μυαλό μου είμαι εκεί για να απαθανατίσω τη στιγμή και μην ανησυχώ για το τι είδους «ιστορία» θα κάνει.

Τέλος πάντων, αν θέλετε να δείτε μια παρουσίαση όλων των φωτογραφιών που τράβηξα εκείνη την ημέρα, ρίξτε μια ματιά στον ιστότοπο φωτογραφίας μου: Fine Art by Bridget

Άρθρο ειδήσεων

Αν ενδιαφέρεστε να διαβάσετε το άρθρο που έγραψα για το Harker Heights Evening Star, το έχουν online εδώ.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΩ:

Για να δείτε φωτογραφίες τρεις μήνες μετά την πυρκαγιά, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου στο ιστολόγιο Sidewinder Trail is No More at Dana Peak Park

καταριέται σκληρές κάλτσες