9 μικρές αναβαθμίσεις για μια γαλλική τραπεζαρία » Στυλ κατοικίας

9 μικρές αναβαθμίσεις για μια γαλλική τραπεζαρία » Στυλ κατοικίας

Juni 2, 2022 0 Von admin

Υπάρχει κάτι στα γαλλικά τραπέζια που με κάνουν να θέλω να φάω, να πίνω και να είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω αν είναι η ρουστίκ γοητεία ή η απλή κομψότητα αυτών των τραπεζιών, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχω ένα, θα πρέπει επίσης να αγοράστε σετ γαλλικής επαρχιακής τραπεζαρίας!

Οι γαλλικές τραπεζαρίες είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε σπίτι. Αν ψάχνετε για ένα νέο για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας, εδώ είναι 9 μικρές αναβαθμίσεις που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το τραπέζι σας ακόμα καλύτερο:

Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια ή αν διασκεδάζετε συχνά, τότε η προσθήκη ενός φύλλου επέκτασης είναι απαραίτητη αναβάθμιση. Θα σας επιτρέψει να καθίσετε εύκολα περισσότερα άτομα στο τραπέζι σας όταν χρειαστεί.

  • Επιλέξτε ένα διαφορετικό φινίρισμα

Δοκιμάστε να βάψετε το τραπέζι σας αντί να το λερώσετε ή να προσθέσετε άλλο φινίρισμα όπως να το ταλαιπωρήσετε με γυαλόχαρτο. Αυτό θα δώσει στο τραπέζι μια νέα εμφάνιση, διατηρώντας το αρκετά κλασικό, ώστε να μην έρχεται σε σύγκρουση με άλλα στοιχεία του δωματίου, όπως τοίχους ή δάπεδα. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικά στένσιλ ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία για να προσθέσετε ενδιαφέρον χωρίς να υπερβάλλετε με αλλαγές χρώματος ή σχεδίου σε αυτό το έπιπλο.

Αν η τραπεζαρία σας είναι λευκή ή ανοιχτόχρωμη, δοκιμάστε να βάλετε λίγο χρώμα στο χώρο με ένα βάζο ή διακοσμητικό μπολ. Αυτό δίνει αμέσως στο δωμάτιο μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση και αίσθηση. Αν ψάχνετε για κάτι που δεν είναι πολύ τολμηρό ή στο πρόσωπό σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερα χρώματα ως τόνους.

  • Εξατομικεύστε το με έργα τέχνης ή φωτογραφίες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έργα τέχνης ή φωτογραφίες με πλαίσιο για να εξατομικεύσετε τη γαλλική τραπεζαρία σας — απλώς βεβαιωθείτε ότι έχουν νόημα για εσάς! Για παράδειγμα, αν έχετε παιδιά στο σπίτι, δοκιμάστε να βάλετε σε κορνίζα φωτογραφίες τους σε ειδικές περιστάσεις, όπως γενέθλια ή αργίες, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται σε ράφια βιτρίνας κοντά στην τραπεζαρία σας.

  • Αντικαταστήστε τη γυάλινη μπλούζα σας με μια ξύλινη

Οι γυάλινες επιφάνειες είναι ιδανικές για να επιτρέπουν το φως στο δωμάτιο, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρές και απαλλαγμένες από γρατσουνιές. Μια ξύλινη μπλούζα είναι μια καλή εναλλακτική γιατί προσφέρει πολλά από τα ίδια οφέλη, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο στο πορτοφόλι σας. Το ξύλο είναι επίσης πιο ανθεκτικό από το γυαλί, επομένως δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την αντικατάστασή του σύντομα.

Τραπεζαρία 1

  • Προσθέστε λίγο χρώμα με μαξιλάρια ρίψης

Οι γαλλικές τραπεζαρίες είναι συχνά πολύ απλές όσον αφορά τη χρωματική παλέτα, αλλά η προσθήκη μαξιλαριών για ριχτάρι μπορεί να προσθέσει κάποια απαραίτητη ποικιλία χωρίς να απομακρύνει τη συνολική εμφάνιση του δωματίου. Αναζητήστε μαξιλάρια με σχέδια ή σχέδια που συμπληρώνουν τα υπάρχοντα έπιπλα σας, ώστε να μην φαίνονται ακατάλληλα με άλλα στοιχεία στο δωμάτιο.

Εάν το τραπέζι σας έχει τέσσερα πόδια και μοιάζει με αυτό…

…αντικαταστήστε τα με δύο πόδια και προσθέστε ένα φορείο ή τραβέρσα από κάτω. Θα δώσετε αμέσως στο τραπέζι σας μια πιο μοντέρνα εμφάνιση που ταιριάζει σε κάθε στυλ διακόσμησης.

  • Αλλάξτε το σχήμα του τραπεζιού σας

Ένα στρογγυλό τραπέζι είναι διασκεδαστικό αλλά και πολύ ανεπίσημο. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποια τυπικότητα στην τραπεζαρία σας, αλλάξτε το στρογγυλό τραπέζι σας με ένα οβάλ. Ή επιλέξτε ένα μακρόστενο αν θέλετε κάτι πιο τετράγωνο.

  • Αναβαθμίστε τα φωτιστικά σας

Ανάλογα με το πόσο φως υπάρχει στην τραπεζαρία σας, μπορεί να θέλετε να αντικαταστήσετε τον υπερυψωμένο φωτισμό με απλίκες που είναι στερεωμένες απευθείας στον τοίχο πάνω από κάθε πλευρά του τραπεζιού σας (ή και στις δύο πλευρές). Αυτό θα δώσει καλύτερο συνολικό φωτισμό όταν είναι ώρα για φαγητό!