2022 Εθνικό Πάρκο Δωρεάν Μέρες

2022 Εθνικό Πάρκο Δωρεάν Μέρες

Januar 14, 2022 0 Von admin

Κάθε χρόνο η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου ανακοινώνει ορισμένες ημέρες του χρόνου όπου θα παραιτηθεί από όλα τα τέλη εισόδου. Για το 2022, αυτές οι μέρες είναι:

  • 17 Ιανουαρίου: Γενέθλια του Martin Luther King, Jr.
  • 16 Απριλίου: Πρώτη Ημέρα Εβδομάδας Εθνικού Πάρκου
  • 4 Αυγούστου: Επέτειος του Great American Outdoors Act
  • 24 Σεπτεμβρίου: Εθνική Ημέρα Δημόσιας Γης
  • 11 Νοεμβρίου: Ημέρα Βετεράνων

«Είτε σε μια μέρα χωρίς χρέωση εισόδου είτε σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενθαρρύνουμε όλους να ανακαλύψουν τα εθνικά τους πάρκα και τα οφέλη που προκύπτουν από το πέρασμα του χρόνου σε εξωτερικούς χώρους», δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων Chuck Sams. «Τα εθνικά πάρκα είναι για όλους και δεσμευόμαστε να αυξήσουμε την πρόσβαση και να παρέχουμε ευκαιρίες σε όλους να βιώσουν την αίσθηση του θαύματος, του δέους και της ανανέωσης που έρχεται με μια επίσκεψη σε αυτά τα πολύτιμα τοπία και τοποθεσίες».

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι δωρεάν ημέρες για το Εθνικό Πάρκο για το 2022 δεν καλύπτουν παρά το τέλος εισόδου και δεν καλύπτουν τέλη χρήστη ή παροχές (όπως κάμπινγκ, άδειες, καθελκώσεις σκαφών, μεταφορά, ειδικές περιηγήσεις, κ.λπ.).

Επίσης σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι από τα 423 εθνικά πάρκα, μόνο τα 110 περίπου από αυτά έχουν είσοδο.Όλα τα χρήματα από τα τέλη εισόδου παραμένουν στην Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου και τουλάχιστον το 80 τοις εκατό μένει στο πάρκο όπου συγκεντρώθηκαν.

Εάν είστε στρατιωτικός ή εξαρτώμενος, βετεράνος του στρατού των ΗΠΑ, Gold Star Family, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ετήσιο πάσο. Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ με μόνιμη αναπηρία, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ισόβια πάσο.

Πηγή πληροφοριών