Τα καλύτερα μέρη για να ζεις στο Σάσεξ –

Τα καλύτερα μέρη για να ζεις στο Σάσεξ –

September 7, 2022 0 Von admin

Το Σάσεξ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για να ζει κανείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει ότι οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια.

Με πρόσβαση σε υπέροχους χώρους πρασίνου, μερικές από τις πιο γραφικές πόλεις και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, αυτή είναι μια εξαιρετική περιοχή αν θέλετε να παραμείνετε κοντά στο Λονδίνο αλλά με λίγο περισσότερο τοπίο.

Παρακάτω έχω παραθέσει τα καλύτερα μέρη για να ζήσω στο Σάσεξ, συνδυάζοντας διάφορους παράγοντες, όπως το κόστος ενός σπιτιού τριών κρεβατιών, το ποσοστό εγκληματικότητας, τη φιλικότητα και την ατμόσφαιρα, εκδηλώσεις και φεστιβάλ, τοπικές ανέσεις και γενικές εμπειρίες από τις περισσότερες επισκέψεις της περιοχής.

1) Burgess Hill

Το νούμερο ένα στη λίστα, μετά από μερικά χρόνια έρευνας για το πού να ζήσω στο Sussex, επέλεξα τελικά το Burgess Hill και εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους…

Πρώτον, είναι μια υπέροχη πόλη για τους μετακινούμενους, είτε θέλετε να κατευθυνθείτε είτε στο Λονδίνο είτε στο Μπράιτον. Υπάρχουν όμως και δύο σταθμοί, ο ένας είναι ο λόφος Burgess και ο άλλος ο Wivelsfield, που σημαίνει ότι μπορείτε να διαχωρίσετε τους κινδύνους σας με το ποια διαδρομή να ακολουθήσετε, ανάλογα με το ποια θα σας οδηγήσει πιο γρήγορα στο σπίτι.

Το Burgess Hill έχει μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα, οι άνθρωποι λένε γεια καθώς περπατάτε στο δρόμο και πολλά από τα σπίτια φαίνονται γραφικά. Μπορείτε να περπατήσετε σπίτι χωρίς φόβο ότι θα σας ληστέψουν ή ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έχει επίσης μεγάλες πιθανότητες να αυξηθεί σε αξία με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι μια πολύ σοφή επένδυση, ειδικά καθώς οι τιμές των κατοικιών είναι εκπληκτικά φθηνές σε σύγκριση με τις γειτονικές πόλεις Hassocks και Hayward’s Heath.

2) Lewes

Ο Lewes θα ήταν στην κορυφή της λίστας για όμορφες πόλεις στο Sussex, με γραφικά σπιτάκια και υπέροχη ατμόσφαιρα.

Είναι γνωστό ότι γιορτάζουν πολλές παρελάσεις και φεστιβάλ, με τα τεράστια πυροτεχνήματα να προσελκύουν κόσμο από όλη τη χώρα.

Η ζωντανή ατμόσφαιρα και η τοποθεσία στην εξοχή σε αυτή την εκπληκτική πόλη σημαίνουν ότι οι τιμές των σπιτιών είναι σχετικά υψηλές για το Σάσεξ.

Έχετε επίσης μια σειρά από υπέροχες διαδρομές πεζοπορίας στην περιοχή αν θέλετε να βγείτε έξω, ενώ έχουν επίσης αρκετά ιστορικά μπαρ και παμπ που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

3) Hove

«Hove Actually», η δήλωση που λένε οι ντόπιοι όταν ρωτάς αν ζουν στο Μπράιτον, πρέπει να μετρηθεί ξεχωριστά, καθώς είναι μια πολύ διαφορετική περιοχή.

Εάν είστε νέος και αναζητάτε νυχτερινή ζωή, τότε το Μπράιτον θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας, αλλά όσο μεγαλώνετε λίγο, αυτό που αναζητάτε αρχίζει να αλλάζει και ξαφνικά ο Χόουβ μοιάζει με το ονειρεμένο μέρος για να ζήσετε.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός καταπληκτικών εστιατορίων, το καλύτερο είναι το Shandiz, ενώ είναι επίσης μια παραλιακή πόλη με πολλά φεστιβάλ όλο το χρόνο.

Ο σύντομος περίπατος στο Μπράιτον σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργασίας και όλα τα οφέλη που αποκομίζεις από το να είσαι κοντά, αλλά λίγο έξω από μια μεγάλη πόλη.

Ο λόγος που ο Hove δεν τοποθετείται υψηλότερα οφείλεται στο κόστος ενός σπιτιού, καθώς είναι διπλάσιο από τα άλλα σε αυτήν τη λίστα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω που μένουν εδώ βρίσκονται σε ένα διαμέρισμα, κοστίζει περίπου 400.000 £, ενώ το ένα άτομο που γνωρίζω ότι ζει σε ένα σπίτι στο Hove έχει αξία 750.000 £, οπότε σίγουρα για όσους έχουν μεγάλο προϋπολογισμό!

4) Arundel

arundel-κάστρο

Ερωτεύτηκα τον Arundel όταν πήγα μια βόλτα με τον σύντροφό μου και τον σκύλο του πριν από μερικά χρόνια και έχω επιστρέψει πολλές φορές από τότε.

Οι διαδρομές με τα πόδια είναι απίστευτες, το κάστρο είναι πανέμορφο, η περιοχή είναι εξαιρετικά δημοφιλής για όσους θέλουν να αποδράσουν από τη ζωή της πόλης για κάτι λίγο πιο γραφικό, ενώ τα κτίρια είναι απίστευτα. Φυσικά, όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό σημαίνουν ότι το κόστος ενός σπιτιού στην περιοχή φαίνεται να αυξάνεται αρκετά γρήγορα.

Μπορείτε να φτάσετε στο Λονδίνο Victoria σε περίπου 1,5 ώρα (με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ενοχλητικές καθυστερήσεις), ενώ μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Gatwick σε 55 λεπτά ή στο Bognor Regis σε 18 λεπτά.

Ορισμένα από τα σπίτια είναι γεωργιανά, ενώ ένα ημι-ανεξάρτητο κοστίζει περίπου 350.000-750.000 £ ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα. Ένα αρνητικό είναι ότι είναι ένα ξεκάθαρο τουριστικό αξιοθέατο, επομένως πολλοί επισκέπτες γεμίζουν τους δρόμους κάθε μέρα. Η δημόσια συγκοινωνία επίσης δεν είναι καλή στην περιοχή.

5) Μπράιτον

Μετά από 15 χρόνια ζωής στο Μπράιτον, μπορώ σίγουρα να σας δώσω κάποιες συμβουλές εάν θέλετε να μετακομίσετε στην περιοχή.

Η πόλη είναι ζωντανή, με μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Brighton Foodies και το Pride, που προσελκύουν μεγάλο κοινό (προφανώς το Pride προσελκύει πολύ περισσότερο κόσμο).

Ο αυξανόμενος φοιτητικός πληθυσμός σημαίνει ότι ο γενικός πληθυσμός είναι αρκετά νέος, με τις αίθουσες να επεκτείνονται στην London Road και τα κτίρια στο Moulsecoomb να αυξάνονται σημαντικά την τελευταία δεκαετία.

Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλό για μια πόλη του Σάσεξ, αλλά το μόνο που έχω να κάνω είναι να συγκρίνω με το να μεγαλώνω στο Λονδίνο και αισθάνομαι αστεία σε σύγκριση. Σοβαρά, είναι ένα τόσο ασφαλές μέρος για να ζεις. Η πλειονότητα των εγκλημάτων είναι μεθυσμένα που λαμβάνουν χώρα στη West Street και κατά μήκος της παραλίας το βράδυ.

Το Αννόβερο είναι ένα δημοφιλές μέρος για να ζήσετε, αν και είναι αρκετά απότομο, οπότε δεν θέλετε να είστε πολύ ψηλά. Το Seven Dials είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο, φλερτ κοντά στην είσοδο στην περιοχή Hove.

6) Hayward’s Heath

Η γειτονική πόλη με το Burgess Hill, το Hayward’s Heath είναι λίγο πιο ζωντανή και έχει λίγο περισσότερα πράγματα, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι λίγο υψηλότερο και οι τιμές των κατοικιών είναι πολύ πιο υψηλές.

Ωστόσο, είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για επίσκεψη, με φιλική ατμόσφαιρα και μερικά απίστευτα εντυπωσιακά κτίρια.

Ερωτευτήκαμε για λίγο και μας ενδιέφερε πολύ να μετακομίσουμε στο Hayward’s Heath, αλλά δεν μας πρόσφερε αυτή την «ήσυχη απόδραση» που θέλαμε, με πολύ περισσότερη ηχητική ρύπανση.

Μία από τις μεγαλύτερες εκκλήσεις είναι το απίστευτο σημείο μετακίνησης. Ακόμη και τα τρένα που περνούν μέσα από το Wivelsfield ή το Hassocks θα εξακολουθούν να σταματούν στο Hayward’s Heath, καθιστώντας το ιδανικό για όσους πρέπει να ταξιδεύουν με το τρένο τακτικά.

Έχετε επίσης πρόσβαση στο South Downs, ένα από τα πιο γραφικά μέρη του Sussex. Ο συνδυασμός αγροτικής και αστικής ζωής σίγουρα με ελκύει και πολλούς άλλους.

7) Χέιστινγκς

hastings-pirate-day

Μεγάλωσα με την άποψη ότι ο Χάστινγκς ήταν κάπου όπου οι άνθρωποι πήγαιναν να συνταξιοδοτηθούν, μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη με γερασμένο πληθυσμό. Αν είμαι ειλικρινής, δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι απολύτως όμορφο εκεί.

Ένας από τους πιο μοναδικούς και ασυνήθιστους λόγους που μπορώ να δώσω για να μετακομίσω εδώ είναι για την περίεργη Ημέρα των Πειρατών που γιορτάζουν κάθε χρόνο.

Είναι σαν η πόλη να γίνεται ένα τεράστιο σύνολο Πειρατών της Καραϊβικής. Πραγματοποιώντας ένα Σαββατοκύριακο στα μέσα Ιουλίου, συμμετέχουν όλοι, από παιδιά έως ενήλικες ή όλες τις ηλικίες, ενώ είναι εύκολα μια από τις καλύτερες αναμνήσεις μου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στο Λονδίνο μέσα σε 90 λεπτά, κάτι που δεν είναι υπέροχο σε σύγκριση με ορισμένες πόλεις, αλλά όταν ταξιδεύετε κατά μήκος της ακτής, ορισμένες δεν έχουν απευθείας συνδέσεις, οπότε αυτό είναι σίγουρα ένα όφελος.

Πιο γνωστή για τη μάχη του Hastings 1066, η περιοχή έχει τεράστια ιστορική παρουσία, ενώ μπορείτε επίσης να δείτε αναπαραστάσεις της μάχης.

8) Seaford

Δεν είναι συνήθως σε αυτές τις λίστες με τα καλύτερα μέρη στο Σάσεξ, πιστεύω ότι έχει μείνει άδικα έξω, παρά το γεγονός ότι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για όσους θέλουν πρόσβαση στο Μπράιτον σε μια ωραία μικρή πόλη χωρίς όλα τα συνηθισμένα έξοδα.

Υπάρχει ένας χαλαρός τρόπος ζωής, ενώ έχετε επίσης μια μικρή απόσταση για να ταξιδέψετε στο Seven Sisters, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη κατά μήκος της Νότιας Ακτής.

Τα παραλιακά μονοπάτια είναι μια εξαιρετική περιοχή για περπάτημα, ενώ μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους περιπάτους στην εξοχή, που είναι εξίσου όμορφοι.

Ο μέσος ετήσιος μισθός στην περιοχή είναι υψηλότερος από τις γειτονικές πόλεις, ενώ είναι επίσης ενδιαφέρον ότι έχει έλλειψη βροχοπτώσεων.

Θα σκεφτόμουν να μετακομίσω στο Seaford, αν μπορούσα να είχα μια πιο άμεση διαδρομή για το Λονδίνο. Στην αντίστροφη κατεύθυνση, τα τρένα από το Λονδίνο μπορούν να φτάσουν στο Μπράιτον και στη συνέχεια να κατευθυνθούν κατά μήκος της ακτής, μέσω του Σόρεχαμ μέχρι το Γουόρθινγκ, αλλά δεν φαίνεται να προσφέρουν τρένα που πηγαίνουν προς την άλλη κατεύθυνση από το Λονδίνο, οπότε το Seaford δεν είχε τόσο καλή μεταφορικές συνδέσεις.