Πώς να σώσετε τη δουλειά σας από κινδύνους εξ αποστάσεως εργασίας εξ αποστάσεως

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Από την Kiki Schirr, {grow} Συνεισφέροντας αρθρογράφος

Πολλοί άνθρωποι χαίρονται που η πανδημία τους επέτρεψε να απολαμβάνουν τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποιότητα ζωής ορισμένων ανθρώπων βελτιώνεται όταν εργάζονται εξ αποστάσεως. Ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει σχεδόν μια ώρα μετακινώντας, και οι μετακινήσεις στις μεγάλες πόλεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Η ευελιξία, ο ελεύθερος χρόνος και ο οικογενειακός χρόνος χτυπούν. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί σε ένα ήσυχο οικιακό περιβάλλον.

Αλλά δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι ενθουσιασμένοι με την εξ αποστάσεως εργασία από το σπίτι.

Οποιαδήποτε δουλειά μπορεί να γίνει 100 τοις εκατό εξ αποστάσεως είναι μια δουλειά που μπορεί πιθανώς να γίνει με λιγότερα χρήματα από κάποιον στη Βομβάη ή τη Μανίλα.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε αυτόν τον κίνδυνο σήμερα.

Πρέπει οι εργαζόμενοι να φοβούνται την εξ αποστάσεως εξ αποστάσεως εργασία;

Ο μπαμπάς μου, ένας οικονομικός αναλυτής, έγινε έμπορος συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης καθηγητής μάρκετινγκ, έφερε στην εξ αποστάσεως εργασία offshoring μετά το δείπνο. Είχαμε συζητήσει για την παγκοσμιοποίηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και με την ύβρις ενός Millennial, συνέχισα να επισημαίνω την απληστία πίσω από την εξωχώρια. Αλλά αμφισβήτησε την αφήγησή μου όταν θυμήθηκε:

«Θυμάμαι ότι μίλησα με τους ανθρώπους που διηύθυναν αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Midwest. Δεν ήθελαν να στείλουν τις δουλειές τους στη βιομηχανία στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσαν πλέον να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους όταν οι μεγαλύτερες εταιρείες είχαν αποχωρήσει. Και η απόφασή τους ήταν: να κλείσουν ένα εργοστάσιο στο Ντιτρόιτ και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας του λευκού κολάρου σε τοπικό επίπεδο ή να κλείσουν ολόκληρη την εταιρεία. Το μισούσαν».

Αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται. Καθώς η πανδημία μας έχει ωθήσει περισσότερες εταιρείες να απομακρυνθούν, τα στελέχη έμαθαν επιτέλους να διαχειρίζονται απομακρυσμένες ομάδες και οι εταιρείες αποχωρούν από τις ακριβές μισθώσεις γραφείων. Αν και αυτή είναι μια εξαιρετική αλλαγή στον τρόπο ζωής για τους περισσότερους υπαλλήλους, δημιουργεί επίσης ένα άνοιγμα για την εξ αποστάσεως εργασία εξ αποστάσεως.

Θα υπάρξουν συμπονετικά αφεντικά που θα το κάνουν αυτό. Θα υπάρξουν καλοί διευθυντές που θα απολύουν εργαζομένους στο Tucson και στο Des Moines όχι λόγω απόδοσης αλλά επειδή η στροφή στην ψηφιακή εργασία έχει κάνει το εργατικό δυναμικό να περιλαμβάνει οποιονδήποτε έχει σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Και ενώ όλοι φοβόμαστε την αυτοματοποίηση, το μέλλον της εργασίας και την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης που διαταράσσει την οικονομία μας που βασίζεται στην εργασία, η μετάβαση στην απομακρυσμένη εργασία θα αποδειχθεί πιο άμεση απειλή για τον τρόπο ζωής μας.

Πώς να αποτρέψετε την εξαγωγή της απομακρυσμένης εργασίας σας

Αλλά αρκετή καταστροφή και κατήφεια—όλοι μας το χορτάσαμε αυτές τις μέρες! Ας είμαστε πιο θετικοί. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε την εργασία σας από την εξ αποστάσεως εξ αποστάσεως εργασία.

Καμία εταιρεία δεν μπορεί να κάνει offshore μια δουλειά που μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε. Ακολουθούν τέσσερις καλές μέθοδοι για να γίνετε η μόνη λογική επιλογή του εργοδότη σας:

  1. Αναπτύξτε μοναδικές δεξιότητες
  2. Γίνετε το πρόσωπο της εταιρείας σας
  3. Ασκηθείτε σε ένα εμπόριο
  4. Γίνετε ΓΝΩΣΤΟΙ

Τώρα, ας αναλύσουμε κάθε ένα από αυτά τα σημεία σε πιο εφαρμόσιμα βήματα.

1. Αναπτύξτε μοναδικές δεξιότητες

Για να ξεχωρίσεις με τις ικανότητές σου, δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σε κάτι, αλλά θα μπορούσες να είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να κάνει πολλές πολύ διαφορετικές δεξιότητες. Στο Χόλιγουντ, κάποιος που μπορούσε να τραγουδήσει, να χορέψει και να παίξει ήταν γνωστός ως «τριπλή απειλή» και προσθέτει περισσότερη πιθανή αξία σε ένα σύνολο.

Ομοίως στο μπέιζμπολ, δεν είναι ασυνήθιστο ένας σπουδαίος παίκτης να αποστέλλεται στους ανήλικους για έναν μικρότερο υποψήφιο που έχει την ευελιξία να παίξει πολλές θέσεις. Στα χαρτιά, μπορεί να φαίνεται ότι ο καλύτερος παίκτης έχει μείνει πίσω για κάποιον που πραγματικά δημιουργεί περισσότερη αξία για την ομάδα.

Υπάρχει ένα καταπληκτικό βιβλίο σχετικά με τις επικαλυπτόμενες δεξιότητες που πρέπει να διαβάσουν όλοι στην τρέχουσα οικονομία μας. Εύρος: Γιατί οι γενικοί θριαμβεύουν σε έναν εξειδικευμένο κόσμο

είναι η ανάλυση του David Epstein για το γιατί ένα εύρος δεξιοτήτων συχνά ξεπερνά τους λεγόμενους ειδικούς των 10.000 ωρών εκεί έξω. Είναι συναρπαστικό και μια καλή αρχή για να εξερευνήσετε τις δυνατότητές σας να γίνετε ο καλύτερος κωμικός-τεχνολόγος-πωλητής εκεί έξω.

2. Γίνετε το πρόσωπο της εταιρείας σας

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για τη σημασία της δικτύωσης, συχνά γνέφω μαζί μου μέχρι να φτάσουν στη μεθοδολογία. Ναι, το να γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους και να διατηρείς σχέσεις με την πάροδο του χρόνου είναι ζωτικής σημασίας. Αλλά οι επαγγελματικές κάρτες και τα μηνύματα LinkedIn και τα CRM είναι εργαλεία, όχι στρατηγικές. Και η χρήση τους ξανά και ξανά σας κάνει να φαίνεστε όλα ως εργαλεία και χωρίς συνέχεια.

Αντί να συνδέεστε με πολλούς ανθρώπους, εστιάστε στο να βοηθήσετε εντατικά μερικά άτομα. Επιλέξτε τους λιγότερο έμπειρους πελάτες της εταιρείας σας και οδηγήστε τους στη ρύθμιση του προϊόντος σας. Δώστε τους το email σας και τον αριθμό τηλεφώνου εργασίας απευθείας όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εάν δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημά τους μόνοι σας, κάντε το πρόβλημά σας να βρείτε το άτομο που μπορεί.

Εάν γίνετε το άτομο που εμπιστεύονται περισσότερο οι πελάτες, το άτομο που ζητούν ονομαστικά όταν το SIV χτυπήσει το FRB και κανείς άλλος δεν ξέρει τι να κάνει, θα έχετε πάντα δουλειά.

3. Μάθετε ένα επάγγελμα

«Παντρευτείτε έναν υδραυλικό». Μου έλεγε η γιαγιά μου. «Θα έχουν πάντα δουλειά».

Υπάρχει περισσότερη σοφία σε αυτό από ό, τι νομίζετε. Μια εξειδικευμένη εργασία που γίνεται με τα χέρια σας σε μια καθορισμένη οικιακή τοποθεσία δεν μπορεί, εξ ορισμού, να απομακρυνθεί από τη θάλασσα … μέχρι τα drones να είναι εξοπλισμένα με αντίχειρες αντίχειρες, ούτως ή άλλως.

Εάν μάθετε ένα επάγγελμα πάνω από το τρέχον σύνολο δεξιοτήτων σας, θα έχετε πάντα δουλειά να επιστρέψετε. Και πολλά κράτη προσφέρουν βοήθεια για την εκμάθηση των απαραίτητων εμπορικών δεξιοτήτων. Google το όνομα της πολιτείας σας και την „εκπαίδευση δεξιοτήτων“ ή „μαθητεία“. ο Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ προέβλεπε προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμειβόμενης κατάρτισης με τη μορφή μαθητείας φέτος. Επωφεληθείτε από τα κενά δεξιοτήτων που αντιμετωπίζει το κράτος σας.

4. Γίνετε ΓΝΩΣΤΟΙ

Ο τελικός τρόπος για να εξασφαλίσετε τη δουλειά σας μπορεί να μην είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά ο Mark Schaefer έγραψε έναν εκτενή οδικό χάρτη για να το κάνετε. Γίνομαι ΓΝΩΣΤΟΣ

.

Ο Mark Schaefer είπε στο διάσημο βιβλίο του: «Το να είσαι γνωστός δεν είναι το ίδιο με το να είσαι διάσημος. Δεν πρόκειται για εκατομμύρια θαυμαστές και εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Το να γίνετε γνωστός είναι να προσεγγίζετε την ψηφιακή σας ζωή με μια πρόθεση που καθιερώνει την εξουσία, τη φήμη και το κοινό για να επιτύχετε τους στόχους σας».

Αν και είναι αποτελεσματική, η διαδικασία του να καθιερωθεί ως ειδικός απαιτεί χρόνο. Εάν ανησυχείτε για τη δουλειά σας τώρα, συνδυάστε αυτήν τη στρατηγική με την επίλυση προβλημάτων της δεύτερης στρατηγικής και δημιουργήστε περιεχόμενο που θα βοηθήσει τους πελάτες σας να λύσουν τα μεγαλύτερα προβλήματά τους.

Κάθε φορά που το προϊόν σας ενημερώνεται, κάντε ένα γρήγορο βίντεο YouTube με το πρόσωπό σας και μια σαφή εξήγηση των αλλαγών και οτιδήποτε προκαλεί σύγχυση. Κάντε έναν βήμα προς βήμα οδηγό για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

Προβλέψτε τις ανάγκες των πελατών σας και αντιμετωπίστε τους ως ο εαυτός σας, ο χρήσιμος εμπειρογνώμονας στο προϊόν, και αυτό θα ξεκινήσει τη βάση των θαυμαστών σας.

(Μια γρήγορη παρατήρηση: Συνιστώ επίσης ανεπιφύλακτα το έκδοση βιβλίου εργασίας του ΓΝΩΣΤΟΣ, που είναι μια πιο εύκολη γρήγορη αναφορά από τις πολλές σημειώσεις Post-it με τις οποίες σημάδευα το βιβλίο μου μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι υπήρχε πιο απλός τρόπος! Λάβετε όμως υπόψη ότι συνοδεύει αλλά δεν αντικαθιστά το πλήρες βιβλίο.)

Ξεκίνα τώρα

Τώρα είναι η ώρα να εξασφαλίσετε τη θέση εργασίας σας από απόσταση, εφαρμόζοντας αυτές τις τεχνικές στην πράξη. Μην περιμένετε – πολλές από αυτές τις στρατηγικές απαιτούν χρόνο για να αποδώσουν πλήρως. Επίσης, φροντίστε να ελέγξετε τα προηγούμενα επιτεύγματα και τις δημοσιεύσεις σας για να δείτε εάν κάποια μπορεί να επανατοποθετηθεί για να ταιριάζει σε αυτές τις κατηγορίες.

Καλή τύχη και μοιραστείτε τυχόν συμβουλές που μπορεί να έχετε με όλους μας στα σχόλια παρακάτω!

KikiSchirrKiki Schirr είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας έμπορος που του αρέσει να βρίσκει τις φωτεινές πλευρές των νέων τάσεων. Έχει εργαστεί σε πολλά επιχειρηματικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης μιας μικρής εταιρείας συνομιλίας μέσω βίντεο που έσβησε πριν από την έλευση της πανδημίας. Μπορείτε να στείλετε email στην Kiki Schirr με το πλήρες όνομά της χωρίς κενά στο Gmail, αλλά απαντά πιο γρήγορα Κελάδημα.

σχετικές αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις