Πολλά εθνικά πάρκα θα απαιτούν πλέον κρατήσεις το 2022

Πολλά εθνικά πάρκα θα απαιτούν πλέον κρατήσεις το 2022

Februar 3, 2022 0 Von admin

Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει με τα κρατικά πάρκα εδώ στο Τέξας (και είμαι σίγουρος και αλλού) από την αρχή της πανδημίας ως ένας τρόπος να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων ταυτόχρονα σε ένα πάρκο. Ορισμένα εθνικά πάρκα θα απαιτούν πλέον κρατήσεις το 2022.

Ενώ μερικά εθνικά πάρκα έχουν ήδη θεσπίσει απαιτήσεις κράτησης, αρκετά άλλα έχουν προστεθεί στη λίστα για το 2022 ως ένας τρόπος για να ελεγχθεί ο αριθμός των ατόμων μέσα στο πάρκο ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή του πάρκου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Εθνικά πάρκα που θα απαιτούν κρατήσεις το 2022

Τα ακόλουθα Εθνικά Πάρκα θα απαιτούν κρατήσεις το 2022:

Εθνικό Πάρκο Acadia

Cadillac Summit Road – Όπως και πέρυσι, απαιτούνται κρατήσεις οχημάτων για την Cadillac Summit Road από τις 25 Μαΐου 2022 έως τις 22 Οκτωβρίου 2022. Το 30% των κρατήσεων οχημάτων θα είναι διαθέσιμο 90 ημέρες πριν από κάθε ημερομηνία. Το υπόλοιπο 70% θα κυκλοφορήσει στις 10 π.μ. ET δύο ημέρες νωρίτερα. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο της Acadia NP εδώ.

Εθνικό Πάρκο Arches

Είσοδος χρονομετρημένης ημέρας – Από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2022 το Arches NP θα εφαρμόσει ένα προσωρινό, πιλοτικό σύστημα εισόδου με χρονική διάρκεια για να βοηθήσει στη διαχείριση της κυκλοφορίας. Η είσοδος με εισιτήρια θα είναι καθημερινά από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας εισιτήριο χρονομετρημένης εισόδου έως και 3 μήνες εκ των προτέρων. Θα χρειαστείτε μια ημερήσια κάρτα εισόδου για κάθε μέρα που το όχημά σας θα βρίσκεται στο πάρκο.

Εθνικό Πάρκο Glacier

Ενώ ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων χρησιμοποιείται από το 2021, το NPS επέλεξε να συνεχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα μέχρι το 2022. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αυτό το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων για πρόσβαση σε τμήματα του πάρκου από τις 27 Μαΐου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Going-to-the-Sun Road (GTSR) στη West Entrance, St. Mary Entrance και τη νέα είσοδο Camas: Ένα εισιτήριο ανά όχημα θα απαιτείται και πάλι για την είσοδο σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο, δεν θα απαιτούνται εισιτήρια στην είσοδο του St. Mary πριν από το πλήρες άνοιγμα του GTSR, το οποίο είναι συνήθως στα τέλη Ιουνίου

Σταθμός Ranger Polebridge για να επισκεφθείτε την περιοχή North Fork του πάρκου – νέο για το 2022, θα απαιτείται ένα εισιτήριο ανά όχημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων Glacier, δείτε αυτό το άρθρο.

Εθνικό Πάρκο Haleakala

Κρατήσεις Sunrise – Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα το κάνετε χρειάζεται κράτηση για να μπείτε στο πάρκο μεταξύ 3 π.μ. και 7 π.μ. Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας έως και 60 ημέρες νωρίτερα.

Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain

Χρονομετρημένη είσοδος – Όπως και πέρυσι, οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράσουν ένα χρονοδιάγραμμα εισόδου για πρόσβαση στο πάρκο 27 Μαΐου 2022 – 10 Οκτωβρίου 2022. Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν περίπου 30 ημέρες νωρίτερα (δείτε αυτό το πρόγραμμα). Επιπλέον, το 25 με 30 τοις εκατό των αδειών θα κρατηθούν και θα είναι διαθέσιμα για αγορά την προηγούμενη ημέρα στις 5 μ.μ. μέσω του recreation.gov.

Εθνικό Πάρκο Shenandoah

Κάμπινγκ στην εξοχή – Ένα σύστημα αδειών κατασκήνωσης σε εξοχή αναμένεται να εφαρμοστεί στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023. Το σύστημα αδειών θα επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν το ταξίδι τους εκ των προτέρων με τρέχουσες πληροφορίες. Μια χρέωση 20-30 $ είναι πιθανή και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων για κάθε άδεια.

Old Rag Hikers – Αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία στο Όρος Old Rag στο Εθνικό Πάρκο Shenandoah, θα χρειαστεί να λάβετε άδεια εκ των προτέρων από την 1η Μαρτίου 2022, η οποία περιλαμβάνει πεζοπόρους στα μονοπάτια Saddle, Ridge και Ridge Access. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αναμένεται να διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 και αναμένεται να γίνει μόνιμο.

Οι χρήστες του Old Rag θα πρέπει να κάνουν ημερήσια κράτηση εκ των προτέρων. Θα υπάρχει ελάχιστη χρέωση επεξεργασίας $1 κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος. Μόνο 800 εισιτήρια θα εκδίδονται ημερησίως και δεν θα είναι διαθέσιμα για αγορά στον σταθμό τελών Old Rag. Σύμφωνα με την δελτίο τύπου, «Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν έως και 30 ημέρες νωρίτερα και ισχύουν μόνο για την ημέρα άφιξης. Αν και θα διατίθενται συνολικά 800 εισιτήρια για κάθε μέρα, τα 400 θα κυκλοφορήσουν 30 ημέρες νωρίτερα και τα υπόλοιπα 400 θα κυκλοφορήσουν πέντε ημέρες νωρίτερα». Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: Νυπηρεσία εθνικού πάρκου

Εθνικό Πάρκο Zion

Μονοπάτι προσγείωσης αγγέλων – Όσοι επιθυμούν να κάνουν πεζοπορία σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές στο Εθνικό Πάρκο Zion θα χρειάζονται τώρα άδεια για να το κάνουν από την 1η Απριλίου 2022. Το σύστημα αδειών είναι ένα σύστημα λοταρίας, που σημαίνει ότι όταν είστε έτοιμοι να κάνετε την κράτησή σας, θα πρέπει να επιλέξετε επτά ημέρες και ώρες κατάταξης ή παράθυρα ημερών και ωρών που θέλετε να κάνετε πεζοπορία. Στη συνέχεια θα ειδοποιηθείτε εάν «κερδίσετε» άδεια για μία από αυτές τις ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα λοταρίας, δείτε αυτό το άρθρο από Zion NP.

θα απαιτηθούν κρατήσεις το 2022 για την πεζοπορία στην προσγείωση των αγγέλων.  Πεζοπόροι στην προσγείωση αγγέλων.

Τώρα που πολλά πάρκα απαιτούν κρατήσεις το 2022, αλλάζει καθόλου αυτό τα επερχόμενα σχέδιά σας; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και ενημερώστε μας.

καταριέται σκληρές κάλτσες