Ποιες τροφές είναι ασφαλείς για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ποιες τροφές είναι ασφαλείς για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Είσαι έγκυος… συγχαρητήρια! Τώρα πώς μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει για το τι είναι ασφαλές να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όταν ακούω τις έγκυες μαμάδες να μιλούν για το τι είναι ασφαλές να φάνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ξέρω ότι αυτός ο συντριπτικός φόβος τις ακολουθεί σε ό,τι κάνουν *ακόμα και με την κίνηση*.

Κυρίες, είστε σε μια απόλαυση επειδή η Δρ. Χάριετ Χολμ μας ανέλαβε Ίνσταγκραμ για να αναλύσετε ποιες τροφές είναι ασφαλείς να τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο Δρ. Χολμ είναι εγγεγραμμένος διατροφολόγος που φέρνει επιστημονική έρευνα για να καθορίσει τι πρέπει να κάνετε για να θρέψετε το σώμα σας.

Ως πρώην έγκυος μαμά, έχω προσωπική εμπειρία στην προσπάθεια να πλοηγηθώ στα άγνωστα για το τι είναι ασφαλές να τρώμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τι πρέπει να αποφεύγεται.

Γι‘ αυτό ξέρω ότι αυτές οι πληροφορίες θα είναι τόσο πολύτιμες για εσάς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον Δρ Χολμ να μας το αναλύσει!

Τυρί

Ποιος δεν αγαπά το τυρί, σωστά;! Είναι όμως εντάξει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Απολύτως! *Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» που πρόκειται να μπει.*

Το τυρί είναι ασφαλές για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ΑΛΛΑ εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα νερού σε αυτό.

Μπορείτε να φάτε σχεδόν οποιοδήποτε παστεριωμένο σκληρό τυρί λόγω της μικρής διαθεσιμότητας του νερού, επομένως τα επιβλαβή βακτήρια (λιστέρια) δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό.

Το παστεριωμένο μαλακό τυρί είναι λίγο πιο δύσκολο. Τα μαλακά τυριά που είναι ασφαλή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η ρικότα ή η μοτσαρέλα. Ένα από το οποίο πρέπει να μείνετε μακριά είναι το μπρι γιατί έχει περισσότερο νερό σε αυτό.

Οποιοδήποτε μαγειρεμένο τυρί είναι ασφαλές για κατανάλωση επειδή τα βακτήρια έχουν σκοτωθεί. ΝΑΙ!

Αυγά

Αυτό το φαγητό έχει περισσότερα από το να είναι βασικό πρωινό. Μπορούν να βρεθούν άψητα σε πράγματα όπως σπιτικό παγωτό και ντρέσινγκ. Τούτου λεχθέντος, τα άψητα αυγά ή τα ελαφρώς μαγειρεμένα αυγά θα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή ενέχουν τον κίνδυνο σαλμονέλας.

Σούσι

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει ένας κανονισμός που ορίζει ότι τα ψάρια που προορίζονται να καταναλωθούν ωμά, όπως το σούσι, πρέπει πρώτα να καταψυχθούν. Αυτό γίνεται για να μπορεί να σκοτώσει τα παρασιτικά σκουλήκια.

Συνεχίστε λοιπόν και φάτε όλα τα ψάριαπαγώνει πρώτα! Εκτός…

Πρέπει να αποφύγετε τα ψάρια που είναι πλούσια σε υδράργυρο όπως ο μεγάλος τόνος και ο ξιφίας. Εκτός από αυτό, άλλα ψάρια όπως ο σολομός και ο κανονικός τόνος μπορούν οπωσδήποτε να απολαύσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω των Ωμέγα 3 τους που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του αμφιβληστροειδούς του μωρού.

Για να μην πω ότι είναι καλό για τη μαμά!

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Μια συνηθισμένη ερώτηση που τίθεται στον Δρ Χολμ είναι εάν είναι πιο πιθανό ή λιγότερο πιθανό το μωρό να γίνει αλλεργικό στους ξηρούς καρπούς εάν καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μοιράζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών θέτει το μωρό σας σε κίνδυνο ή ότι είναι πιο πιθανό να έχει αλλεργία σε ξηρούς καρπούς.

Οπότε *αν δεν είστε αλλεργικοί* προχωρήστε και τρώτε ξηρούς καρπούς καθώς είναι πραγματικά καλοί για την υγεία της καρδιάς σας.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκπληκτικές πληροφορίες που έχει να μοιραστεί η Δρ Χολμ για την εξαγορά της στο Instagram, γι‘ αυτό μην χάσετε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο!

Και να θυμάσαι αυτό μαμά: κάνεις το καλύτερο.

Πάρτε ό,τι έχει απήχηση μαζί σας σήμερα και ξέρετε ότι είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε όταν το χρειάζεστε.

DR. ΧΑΡΡΙΕΤ ΧΟΛΜ

IG: @healthyeatingdr

Δικτυακός τόπος: healtheatingdr.com

Η Δρ. Harriet Holme είναι εγγεγραμμένος διατροφολόγος, με ειδίκευση στην Επιστήμη της Διατροφής, με την Ένωση για τη Διατροφή, και διαθέτει διαπίστευση για την Εφαρμοσμένη Ανθρώπινη Διατροφή από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Δεν ασκεί πλέον το επάγγελμα της ως γιατρός, αλλά αντ‘ αυτού παρέχει διατροφικές συμβουλές και διαλέξεις για τη μαγειρική επιστήμη και τη διατροφή.

Εάν είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για τη διατροφή της εγκυμοσύνης, πάρτε το βιβλίο του Dr. Holme Τρώγοντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης >>ΕΔΩ<<.

Το υλικό που περιέχεται παρέχεται για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς μόνο και δεν προορίζεται ως ιατρική συμβουλή. Θα πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική φροντίδα για τυχόν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο σύνταγμα ή αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν(α).