Γιατί δεν με απογοητεύουν οι οικονομικές προβλέψεις μετά την κρίση

Γιατί δεν με απογοητεύουν οι οικονομικές προβλέψεις μετά την κρίση

Oktober 3, 2022 0 Von admin

Οι ηγέτες των επιχειρήσεων και οι οικονομολόγοι προβλέπουν τρομερές οικονομικές προβλέψεις μετά την κρίση – ίσως τη χειρότερη ύφεση της ζωής μας. Σίγουρα, η γρήγορη αναπήδηση της «καμπύλης V» φαίνεται απίθανη σε αυτό το σημείο.

Αλλά δεν είμαι τόσο επιθετικός όσο πολλοί άλλοι για έναν απλό λόγο. Οι οικονομολόγοι δεν μπορούν να λογοδοτήσουν ευφυία.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας φέρει σε αυτή την κρίση. Οι πολιτικοί (τουλάχιστον στις Η.Π.Α.) ενδιαφέρονται περισσότερο να κρατούν τις θέσεις τους και να δημιουργούν κομψούς ήχους τηλεόρασης παρά να μας οδηγούν.

Αλλά οι επιχειρήσεις θα ενταθούν για να το καταλάβουν αυτό. Συμβαίνει ήδη.

Η μέρα Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο κατέστησαν υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου, άρχισα να βλέπω διαφημίσεις στο Facebook για μάσκες προσώπου Pittsburgh Steelers. Η αγαπημένη μου ομάδα. Στο πρόσωπό μου. Κεραία.

Πήγαινε Αμερική.

Η καινοτομία θα κερδίσει

«Κάθε επιχειρηματίας τεχνολογίας που γνωρίζω ξοδεύει χρόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», Διευθύνων Σύμβουλος του παγκόσμιου επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων The Founder Institute Μέχρι τότε έχω επιστρέψει είπε στο CNBC. «Πολλές καινοτομίες θα προκύψουν από αυτήν την παγκόσμια εστίαση».

Ρόμπερτ Χέργιαβετς του „Δεξαμενή καρχαρίαΗ φήμη είπε ότι το επιχειρηματικό πνεύμα της Αμερικής τον κάνει αισιόδοξο για την οικονομία των ΗΠΑ παρά τις οικονομικές προβλέψεις μετά την κρίση.

«Η ανθρώπινη κατάσταση έχει να κάνει με την ελπίδα», είπε ο Herjavec σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Κάθε φορά που κάποιος έρχεται στο «Shark Tank», είναι γεμάτος ελπίδα και είναι γεμάτος αισιοδοξία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά οι επιχειρηματίες θα το καταλάβουν».

Ένας άλλος από τους αγαπημένους μου στο Shark Tank, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Mark Cuban, είναι ανένδοτος ότι ο καπιταλισμός και το επιχειρηματικό πνεύμα των Αμερικανών θα τροφοδοτήσουν μια οικονομική ανάκαμψη που θα γεννήσει αρκετές «εταιρείες που θα αλλάξουν τον κόσμο».

Σε μια συνέντευξηαυτός είπε, «Το μόνο πράγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που είναι διαφορετικό από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη είναι ότι είμαστε μια χώρα επιχειρηματιών. Κοιτάμε να ξεκινήσουμε επιχειρήσεις. Όταν μιλάμε για το Αμερικανικό Όνειρο, όταν μιλάμε για αστείες ιστορίες, ξεκινά με έναν επιχειρηματία που σκέφτεται μια ιδέα και την εκτελεί».

Οι επιχειρήσεις ξεσηκώνονται

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων που ξεσηκώνονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κρίσης του κορωνοϊού με εμπνευσμένους τρόπους!

 • Περισσότερα από 100 αποστακτήρια έχουν μετατρέψει τις γραμμές τους για να κατασκευάζουν απολυμαντικά χεριών. Μερικές μεγάλες εταιρείες έχουν ενταχθεί, συμπεριλαμβανομένων των Anheuser-Busch και Tito’s Handmade Vodka.
 • Εταιρεία σταθμού φόρτισης τηλεφώνου ChargedUp έχει μεταφέρει τους σταθμούς φόρτισης σε σταθμούς απολυμαντικών χεριών, σε μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Καθαρισμένο.
 • Οι επαγγελματίες του κλάδου συναντήσεων και εκδηλώσεων έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, αλλά χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους για την ταχεία ανάπτυξη προσωρινών δομών για την κατασκευή ενός τηλεφωνικού κέντρου για τη σύνδεση των ομάδων απόκρισης του COVID-19 με ελεγμένους προμηθευτές και πόρους.
 • Η NASCAR μετέτρεψε τις εγκαταστάσεις τρισδιάστατης εκτύπωσης στο εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης σε ένα γραμμή παραγωγής ασπίδας προσώπου. Μπάουερη εταιρεία εξοπλισμού χόκεϋ, άλλαξε από την κατασκευή εξοπλισμού για τον πάγο στη δημιουργία εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό να φοριέται σε συνδυασμό με κανονικές ιατρικές μάσκες.
 • Στη Δυτική Πενσυλβάνια, ένας τοπικός κτηνοτρόφος έφερε πίσω παράδοση γάλακτος στο σπίτι και πρόσθεσε βόειο κρέας, βούτυρο, μπέικον και άλλα τοπικά αγροτικά προϊόντα στις υπηρεσίες του. Περιέγραψε τη νέα ζήτηση ως «παλιρροιακό κύμα».
 • Ένας χειριστής μηχανημάτων αυτόματης πώλησης τράβηξε όλα τα μηχανήματα του από χώρους διασκέδασης και τα τοποθέτησε σε πολυκατοικίες με επιλογές υγιεινής διατροφής.

 • 17χρονος Ζενεβιέβ Σάθερνς ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση εν μέσω κρίσης. Κάθε εβδομάδα, διαλέγει περίπου 10 τοπικά καταστήματα, συνήθως πωλητές τροφίμων, και συγκεντρώνει μια ποικιλία από τα είδη τους σε μια τσάντα που στη συνέχεια παραδίδεται στους πελάτες. Αυτό ευχαριστεί τους πελάτες και διατηρεί τις τοπικές επιχειρήσεις στη ζωή.
 • Ξεκίνα Inokyoη οποία κατασκευάζει και εγκαθιστά αυτόνομους ελέγχους για καταστήματα λιανικής, έχει χρησιμοποιήσει τις τεχνικές της γνώσεις για την κατασκευή ενός προϊόντος, υποκρίνομαιειδικά για να βοηθήσουν τις εταιρείες να αναπτύξουν τεχνολογία εντοπισμού επαφών στους χώρους εργασίας και τις αποθήκες τους.
 • Οι αγχωμένοι γονείς που προσπαθούν να διασκεδάσουν τα παιδιά όλη μέρα επωφελούνται Μπάντζο Ρόμπινσον, μια εταιρεία τεχνολογίας ed-tech με έδρα το Λονδίνο που στόχευε στο να απασχολεί τα παιδιά μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας με γραφεία. Η εταιρεία σημείωσε πενταπλάσια αύξηση στις ημερήσιες πωλήσεις από τότε που έκλεισαν τα σχολεία.
 • Κατασκευαστής κιτ Microgreen Ανοιξε βοηθά τους ανθρώπους να καλλιεργούν πράσινα προϊόντα στο σπίτι, ακόμη και σε διαμερίσματα.
 • Σε μια εβδομάδα, Πάσο διάτρησης λάνσαρε μια ενσωμάτωση Zoom για να επιτρέψει στους πελάτες τους –μικρά στούντιο γυμναστικής και γιόγκα– να κάνουν τη μετάβαση από τα μαθήματα αυτοπροσώπως σε εικονικά μαθήματα.
 • Η Wendy Richards επέκτεινε την επιχείρησή της για να κατασκευάζει υφασμάτινες πάνες για γονείς που δεν μπορούν να προμηθευτούν πάνες μιας χρήσης στο κατάστημα. Τώρα εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να καλύψει τη ζήτηση. Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, τα ημερήσια έσοδά της υπερτριπλασιάστηκαν στα 23.000 δολάρια την ημέρα.
 • Το iPromo του Σικάγο, μια επιχείρηση διαφημιστικών προϊόντων (γνωστός και ως swag), χτύπησε σε τοίχο στις αρχές Μαρτίου καθώς οι εμπορικές εκθέσεις σταμάτησαν. Μέσα σε πέντε ημέρες, η εταιρεία αξιοποίησε τις σχέσεις της στην Κίνα για να βρει προμηθευτές απολυμαντικών χεριών, μασκών προσώπου, θερμομέτρων και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με την υγεία και να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων που ονομάζεται iHealth. «Έχουμε κάνει μια στροφή 180 μοιρών ως εταιρεία», είπε ο ιδιοκτήτης. «Το iHealth είναι κυριολεκτικά αυτό που μας κρατά ζωντανούς».
 • Ξεκίνα Κόσμιος δημιούργησε ένα πρόγραμμα ασφάλισης ειδικά για αυτοαπασχολούμενους. Η επιχείρησή τους έχει τριπλασιαστεί από τις αρχές Μαρτίου. Προηγουμένως ανασφάλιστοι έσπευσαν να λάβουν κάλυψη σε περίπτωση που αρρώστησαν κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού.
 • Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί σύντομα να ζητήσει από άλλους δισεκατομμυριούχους να συγκεντρώσουν δωρεές για ένα ταμείο ανακούφισης από τον κορωνοϊό, Το Vox αναφέρει. Ο Γκέιτς μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια «αγορά» που συνδέει πλούσιους δωρητές με έργα που αναζητούν χρηματοδότηση.

Η ανάγνωση αυτών των μικρών ιστοριών σας βοηθά να δείτε τις απίστευτες δυνατότητες του επιχειρηματικού πνεύματος. Και γι‘ αυτό δεν με απογοητεύουν οι οικονομικές προβλέψεις μετά την κρίση.

Βγαίνοντας από τη Μεγάλη Ύφεση, την 11η Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, οι προβλέψεις ήταν ομοιόμορφα τρομερές — και λανθασμένες.

Τα πιο σημαντικά και σημαντικά γεγονότα είναι αυτά που προκύπτουν αυθόρμητα και με ελάχιστη προειδοποίηση — όπως ο ίδιος ο κορονοϊός. Θα έχουμε εκατομμύρια από αυτές τις εκδηλώσεις μπροστά μας. Οι καινοτόμοι, οι δημιουργοί και οι δημιουργοί θα μας οδηγήσουν στην άλλη πλευρά.

Αμερική, χτιστήκαμε για αυτό.

Σημείωση: Ετοίμασα μια εμπνευσμένη εικονική παρουσίαση 30 λεπτών, σχεδιασμένη για εβδομαδιαίες συναντήσεις ομάδας. Γεμάτο με εμπνευσμένες περιπτωσιολογικές μελέτες και λύσεις πραγματικού κόσμου, ονομάζεται «Fighting to The Other Side». Για να μάθετε περισσότερα ή για να το μεταφέρετε στην επόμενη συνάντησή σας, στείλε μου ένα μήνυμα εδώ.

Ο Mark Schaefer είναι ο επικεφαλής blogger για αυτόν τον ιστότοπο, εκτελεστικός διευθυντής της Schaefer Marketing Solutions και συγγραφέας πολλών βιβλίων ψηφιακού μάρκετινγκ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Είναι ένας καταξιωμένος βασικός ομιλητής, εκπαιδευτικός κολεγίου και σύμβουλος επιχειρήσεων. Το podcast Marketing Companion είναι ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά podcast στον κόσμο. Επικοινωνήστε με τον Mark για να μιλήσει σύντομα στην εκδήλωση ή στο συνέδριο της εταιρείας σας.

σχετικές αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις